SPLINA – DIMENSIUNE SPIRITUALĂ II

 

SPLINA – DIMENSIUNE SPIRITUALĂ II

  1. SPLINA – MEDICINA ALOPATĂ ȘI MEDICINA CHINEZĂ

Splina este cel mai mare organ limfoid din corpul fizic, ea se află în hipocondrul stâng (abdomenul superior stg), are forma unui bob de cafea, de culoare roșu închis și căntarește aproximativ 200 gr. (în funcție de cantitatea de sange depozitată).

Splina are mai multe funcții importante și anume, pe scurt :

  • filtrează și distruge orice element nociv străin din sânge;

  • rol in formarea celulelor sanguine, în perioada embrionară splina produce eritrocite, leucocite și trombocite, însă dpdv. al medicinii alopate se pare că aceasta funcție după naștere este preluată de măduva oaselor, iar splina va mai produce doar un tip de celule leucocitare cu rol esențial în apărarea organismului (deși au fost cazuri în care s-a demonstrat că splina a produs și hematii, redevenind hematopoietică în totalitate, ca de exemplu în anemiile cronice).

  • funcția de formare a hematiilor și de distrugere a hematiilor îmbătrânite (hemoliza), astfel hematiile îmbătrânite prin deshidratare și fragilizare, permit (își dau acordul) să fie atacate și distruse de macrofage;

  • funcția de depozitare a Fe, pentru producția de Hemoglobină;

  • sintetizarea pigmentului biliar (bilirubina);

  • funcția de rezervor al splinei, supradimensionarea sa în cazul unor afecțiuni patologice.

  • funcția antiblastică a splinei, cea de protecție împotriva unor procese neoplazice, prin creșterea sintezei de anticorpi și elibererea celulelor imunocompetente, ce vor inhiba unele celule tumorale;

Rolul Splinei în organism nu pare a fi esențial dpvd. al medicinei alopate, motivul ar fi că exista viata (aparent) normală și în urma unei splenectomii (îndepărtarea chirurgicală totală a splinei din corp).

Patologia Splinei, afectiunile localizate exclusiv la nivelul splinei sunt rare si vizează mai mult sfera chirurgicală, și anume : rupturi (accidente rutiere, sportive etc), chisturi, tumori, torsiuni splenice. Splina este friabilă, deci vulnerabilă la diverse accidente.

Splenomegalia înseamnă mărirea în volum a Splinei, în unele cazuri polul inferior al Splinei poate ajunge până la nivelul ombilicului, ea este principalul simptom de afectare a Splinei si poate fi însotită de durere abdominală pe partea stângă, cu iradiere în umăr, de infectii frecvente, sângerare rapidă, anemie, oboseală cronică.

Extirparea chirurgicală a Splinei conduce la risc major de infectie, la cresterea leucocitelor în sânge, la predispozitie în formarea de cheaguri de sânge ce pot migra la inimă sau la creier, cresterea trombocitelor etc.

Splina reglează și circulația sanguină din abdomen, drenând-o in vena portă.

Afectarea fizică a vertebrei toracale T8 va afecta Splina, generând o rezistență imunitară slabă.

Adrenalina secretată ca urmarea unui stress, accentuează procesul de apărare și de adaptare a organismului uman, prin contracția Splinei.

În Medicina Chineză Tradițională rolul Splinei este de a transporta și de a transforma tot ceea ce am consumat în energie, deci transformă mâncarea în energie și trimite ki-ul hrănitor către organele principale : inimă, plămâni, mușchi și la membre.

Splina este organul pereche al Stomacului. Ea reprezintă partea interioară a cuplului, iar stomacul partea exterioară. Impreună realizează digestia, absorbția hranei si distribuirea elementelor nutritive în organism.

In intervalul de timp orar 9-11 Splina și Pancreasul sunt in perioada de maximă activitate, efortul fizic nu se recomandă, în schimb se pot face activităti ce implică mult efort intelectual. Tot în acest interval organismul digeră mai ușor dulciurile.

Simtul gustului este asociat Splinei, iar incapacitatea de a simti gustul mâncării sau dacă avem un gust afectat, (dar și pofta excesivă pentru dulce) indică o lipsă de armonie între Stomac și Splină.

Culorile asociate Splinei sunt roșu deschis pentru corpul fizic și culoarea verde pentru corpul spiritual.

Meridianul Splină sau Marele Yin al piciorului începe din vârful interior al degetului mare de la fiecare picior, urcă pe corp în zigzag pe ambele părţi ale corpului şi se termină pe laterala corpului, sub axilă. Ki-ul splinei încălzeste trupul, transformă lichidele corporale (apa si alte fluide) și mentine structura integră a sângelui, prevenind astfel hemoragiile.

Splinei îi place mediul uscat si nu suportă umezeala și frigul, astfel mâncarea rece si băuturile reci slăbesc Splina.

Simptomele fizice unei Spline slăbite sunt : apetit scăzut, digestie lentă, oboseală frecventă, mușchi slăbiți, membrele grele, scaune apoase sau diaree, abdomen umflat, amețeli, congestii limfatice, vene varicoase etc.

Excesul de energie pe acest meridian se manifestă prin febră, vomă, greață, lipsa senzatiei de sete, dureri de cap frecvente, frig abdominal, membre reci, iar deficitul energetic se manifestă prin distensie abdominală, oboseală cronică, vânătăi frecvente, hemoragii diverse, hemoroizi.

Splina este Casa Intelectului în Medicina Chineză, prea multă muncă intelectuală sau studiul intens, asociate cu mese neregulate vor slăbi Splina, iar lipsa de concentrare si memoria slăbită sunt si ele, simptomele unei Spline epuizate. O gândire clară, limpede indică o Splina sănătoasă.

Dereglarea fluxului energetic pe meridianul Splinei poate genera următoarele simptome psihologice : confuzie, o gandire lenta, probleme de memorare, idei fixiste, dogmatism, exces de zel, somn agitat, griji exagerate, autocompatimire, un sentiment adânc de nesiguranță, tristețe nemotivată, nostalgii, regrete frecvente, negativism, imposibilitate de adaptare, tendința de a trăi in trecut, frica de deposedare materială.

Psihologic, Splina asigură 2 funcții importante : nutriția și protectia, iar arhetipal ea este legată de mamă, mama care ne oferă hrană și protectie când suntem copii, până când creștem și ajungem maturi, capabili să ne asumăm responsabilitatea și să ne descurcăm singuri în viață. Imaturitatea poate arăta deseori o Splină slabă.

Energia normală a Splinei asigură o stare de bine, de confort general, de abundență pe toate planurile, o senzualitate deosebită care ne face să ne bucurăm din plin de viață.

Hrănirea energetică a Splinei sau echilibrarea energiei sale se poate face prin energia de tandrețe ( mângâieri delicate), atingere (masaj corporal și îmbrățișarea celor dragi). Stretching-ul, mersul desculț prin iarbă, plimbarea în natură, ritualurile zilnice care ne fac plăcere, cele ce ne hrănesc sufletul, toate acestea vor împuternici Splina.

Splina adoră stabilitatea, de aceea cei care călătoresc frecvent sau fac schimbări dese, pot avea uneori o splină în dezechilibru.

Hrănirea fizică a Splinei prin alimentație, Splina are nevoie de alimente preparate bine termic, calde, sunt ideale supele cremă. Ea nu suportă excesul de lichide, de aceea se recomandă să nu se bea în timpul mesei, iar alimentele trebuiesc să fie calde, bine mestecate și încet (când ingerăm ceva rece în Stomac, Splina este nevoită să încălzească Stomacul, să aducă acel aliment la temperatura corpului, pentru a mentine temperatura corpului normală).

Prin urmare și o dietă formată numai din crudități, va afecta Splina pe termen lung, deoarece cruditățile scad temperatura corpului și astfel vor suprasolicita Splina să producă căldură continuă în corp.

Poziția corpului la masă trebuie să fie relaxată, cu spatele drept, pentru a se evita comprimarea organelor abdominale. Se pot bea ceaiuri călduțe (nu fierbinți) după mese, iar ceaiul de salvie este recomandat deoarece încălzeste corpul (mai ales iarna).

Splina are nevoie în general de hrană dulce, dar nu în exces, și nu de zahăr, ci de miere sau de fructe roșii dulci.

Din punct de vedere spiritual în jurul Splinei fizice se află 7 chakre secundare care asigură permanent buna ei funcționare, aceste chakre secundare comunică cu corpul fotonic extern al corpului fizic născut și prin chakra Anahata direct cu Corpul Spiritual. Datorită acestor chakre secundare după ce Splina este extirpată total, ele vor forma energetic cateva spline suplimentare (7), în sistemul limfatic și vor prelua automat funcțiile splinei-mame.

Jakob Lorber in cartea sa ”Pământul și Luna” afirmă ca Domnul Iisus a vorbit despre importanța Splinei astfel (fragment) : ” Contactul direct al splinei cu stomacul şi cu inima se explică prin faptul că splina primeşte o serie de lichide care trec din stomac în sânge, pe care le transformă în sânge propriu-zis, și pe care îl trimite apoi către inimă. Atunci când lichidul de culoarea oului trece din stomac în splină, el rămâne o vreme în vasele de sânge, având consistența unor perluţe; cu fiecare bătaie de inimă, o perluţă avansează, ceea ce generează o anumită fricţiune la nivelul cămăruţelor splinei. Acestea se umplu astfel cu un foc electric, care are o polaritate pozitivă în zona stomacului, şi una negativă în zona inimii.  Aşa se explică de ce cămăruţele orientate către stomac sunt mai ascuţite la vârf, în timp ce cele orientate către inimă au mai degrabă o forma de ou.Datorită acestui foc electric, cămăruţele splinei se dilată şi se contractă alternativ. Membranele lor se află în contact unele cu altele, precum şi cu globulele vaselor de sânge, fiind despărţite doar de nişte cilindri mici. Datorită întregului proces, lichidele care se află în sânge trec printr-o anumită ”fermentaţie”. In urma acestui procedeu complex chimic, surplusul de carbon este decantat şi trimis parţial către vezica biliară, şi parţial către ţesuturile grase. Din cauza procesului de fermentaţie (transmutare) în sânge se formează tot mai multe bule, care se contractă sub influenţa electricităţii negative, luând o forma lenticulară. Ele se umplu până la jumătate cu această electricitate, care le dă o culoare galbenă de nuanţa şofranului, după care pătrund în compartimentele inimii ca sânge propriu-zis.Sângele nu este un lichid continuu, ci o sumă de mici forme lenticulare care distribuie electricitatea negativă în întregul corp, prin lentilele sale fine şi alunecoase. Acest tip de electricitate încălzeşte întregul organism. Lentilele din sânge pătrund oriunde sunt conduse, prin intermediul unor vase foarte înguste. Aici, ele devin lichide şi se transformă în aşa-numitele lichide limfatice, în timp ce substanţa electrică eliberată este consumată sub forma unui eter feruginos pentru stimularea sistemului nervos.

Așa cum am mai scris mai sus Splina guvernează transportul și transformarea a tot ceea ce consumăm în energie, energie ce produce și protejează sângele. Sângele conține înmagazinat în straturile sale cuantice, matricea Spiritului nostru.

Prin urmare mutațiile principale ce apar în constiința noastră, se transmit ulterior în corpul nostru fizic, prin cele 7 chakre secundare ale splinei conectate cu corpul nostru spiritual, apoi în fluxul sanguin, prin intermediul unor coduri de lumină noi, ce vor impregna toate elementele sanguine, care circulă prin corpul uman.

Un Terapeut adevărat în Lumină poate stimula unele puncte importante de pe Meridianul Splină-Pancreas, ce va produce treptat regenerare celulară, întinerirea corpului fizic uzat și curățarea unor implanturi străine karmice, adânc ascunse în corpul fizic născut.

ARETYA

Această prezentare necesită JavaScript.

Reclame

~ de aretya pe februarie 3, 2018.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: