LA UN PAHAR DE ASTROLOGIE …

       teras

Ce este Astrologia?…

Cuvantul Astrologie vine din limba greacă : astra = stea și logos = rațiune, știință, ea folosește logica, matematica pentru a descifra misterele Universului in care ne aflăm.

Astrologia reprezintă un ansamblu de cunoștințe bine structurate (de mii de ani) ce acordă importanță deosebită raporturilor ce se nasc dintre pozițiile anumitor corpuri cerești, mereu în mișcare si a vieții pe Pământ. Ea este una dintre cele mai vechi științe, născându-se de când omul și-a ridicat privirea către cer și a văzut Soarele, Luna, planete si stele și de când a început să facă diverse corelații între conjuncturi planetare și diverse fenomene petrecute în interiorul și exteriorul său.

În trecut nu se făcea distincție între Astronomie și Astrologie, ele formau un tot unitar, astrologii se ocupau de amândouă. În perioada contemporană astronomia este separată de astrologie, Astronomia se ocupa cu studiul obiectiv al cerului, în timp ce Astrologia folosește aceste date obiective pentru a putea explora relațiile complexe existente între toate ființele de pe Pământ.

De mii de ani s-a studiat influența razelor solare si lunare, s-a studiat importanța fazelor lunare, a mareelor, a eclipselor lunare si solare în toate aspectele vieții noastre. Tradițiile populare vorbesc despre importanța fazelor lunare în agricultură, ca de exemplu însămânțarea, cultivarea plantelor să se efectueze în faza de creștere a Lunii, iar recoltarea, culegerea roadelor să se facă în faza de descreștere a Lunii. De Luna Plină, s-au realizat la fel, numeroase studii științifice ce au confirmat informațiile moștenite de mii de generații, și anume că în această perioadă lunară pot apare anumite reacții atipice, mai ciudate, în comportamentul uman, ca de exemplu : hipersensibilitate, nervozitate crescută, agresivitate interioară și exterioară. Recent s-a demonstrat și efectele petelor solare și ale furtunilor electromagnetice asupra sănătății umane, ele pot declanșa la anumite persoane mai receptive anumite simptome ca : iritabilitate, palpitații, anxietate ce poate conduce la depresii sau nevroze.

Astrologia studiază influența astrelor asupra omului, în toate domeniile vieții sale : relaționale, sociale, politice, economice, ea poate oferi soluții concrete viabile deoarece ea merge direct la cauza lucrurilor, nu studiaza doar manifestarea efectelor, cum fac alte științe înrudite. Ea are aplicabilitate practica, este utilă, pentru cine știe să o aprecieze, ea ne ajută să vedem realitatea în ansamblul ei holistic, depășind limitările materialiste ce nu țin cont de cauzele profunde ale lucrurilor. Toate creațiile din Univers alcătuiesc un întreg, un Tot, iar această conexiune universală ne permite cunoașterea lor, prin metode intuitive, simbolice, cum este și Astrologia. Deoarece toate lucrurile din Univers sunt corelate între ele, putem începe să cunoaștem o parte din Creație, luand ca model acele lucruri din Univers, în cazul nostru cele mai apropiate astre de Pământ, care pot fi urmărite ușor și care au o influență mai constantă asupra realității terestre.

Astrologia tratează fiecare entitate vie ca fiind unică, irepetabilă, fiecare hartă astrologică este deci unică, strict individualizată în funcție de momentul și locul nașterii persoanei respective.

Prima fundamentare științifică din zilele noastre, pe baze statistice a Astrologiei, a fost realizată de doi psihologi francezi, Michel și Francoise Gauquelin. Ei au pornit studiul lor dorind a demonstra ca Astrologia nu are fundament științific, dar pe parcursul cercetării lor au constatat cu uimire, că există o legatură strânsă între diverse poziții planetare si personalitatea indizilor. Ei au ales un eșantion foarte mare de subiecți, pe o durată de 30 ani, cu profesii diferite : sportivi, doctori, actori, oameni de știință, artiști.

După ce si-au terminat de centralizat toate rezultatele au ajuns la concluzii uimitoare : existau anumite aspecte astrologice comune ce determinau alegerea și succesul în o anumită profesie. De exemplu, cercetarea în domeniul sportiv a relevat că mulți sportivi campioni aveau planeta Marte situată în anumite sectoare importante benefice ale hărții lor natale, iar cei mediocri aveau aceeași planetă situată în alte sectoare, opuse, mai putin benefice celor menționate mai sus.

Astfel s-a putut demonstra din punct de vedere științific, corelația între influența pozițiilor planetei Marte și între anumite caracteristici ale ființelor umane. Mai departe ei au studiat și pozițiile celorlalte planete din sistemul nostru solar asupra actorilor, doctorilor, militarilor, politicienilor, artiștilor, cu aceleași concluzii uimitoare.

Astrologia este considerată și artă și știință, deoarece ea operează cu noțiuni de astronomie și  matematică, dar și cu arhetipuri mitologice, analogii simbolistice ce se cer a fi interpretate cu mare responsabilitate de către un astrolog. Orice ființă umană este înzestrată cu un Liber Arbitru, care trebuie gestionat cu măsură pe toată durata vieții sale, în calitate de ființă spirituală, pentru binele său suprem. Amintesc dictonul astrologic bine cunoscut : ” Astrele predispun, dar omul dispune”! suntem deci responsabili total pentru deciziile și faptele noastre în viata, și vom culege roadele la ceea ce am semănat pe tot parcursul vietii noastre.

Ce este un astrolog?

Astrologul este un practician ce întocmește Horoscopul (harta natală a pozițiilor planetare, calculată pentru un loc și moment precis) unui eveniment cum ar fi nașterea unei persoane și interpretează semnificația pozițiilor planetare, pentru a înțelege personalitatea persoanei respective și pentru a determina posibile evoluții ulterioare în viața acesteia. El se exprimă în termeni ca : influențe, predispoziții și trebuie să informeze corect și să sugereze posibile soluții constructive clienților săi.

Un bun astrolog este dator să cerceteze istoria astrologiei si să fie la curent cu noile cercetări in domeniu, să se instruiasca continuu și-n alte domenii ce au tangență cu Astrologia, ca : Psihologia, Medicina, Filozofia, Mitologia, Astronomia. El se perfecționează permanent prin studiu și practică, are un nivel de cultură generală ridicat, o inteligență spirituală bine dezvoltată și multă, multă voință pentru studiu îndelungat, combinată cu o muncă intelectuală pe măsură. Recent și la noi în țară, la fel ca și-n Occident, majoritatea astrologilor profesionisti au cel puțin o facultate terminata, completată cu multe cursuri de dezvoltare personala și spirituală.

Ce este un horoscop natal?

Un horoscop natal este un set de instrucțiuni astrale, ce vorbește despre cum poate concretiza o persoană la maxim potențialul său divin de la naștere, intr-un mod cât mai armonios cu putință. El este un mijloc prin care putem realiza o integrare armonica multidimensionala a personalităților noastre complexe. Fiecare potențial de exprimare planetar conține o posibilitate bipolară de manifestare : succes sau eșec, împlinire sau frustrare, tensiune sau armonie etc, în funcție de calitatea planetei implicate.

Harta natala reprezintă un scenariu de viață ales de noi, dinainte de această încarnare pe Pamant, care va permite cea mai bună dezvoltare personală, cea mai bună evoluție spirituală, în funcție de nivelul de conștiință atins, prin munca continua cu Sinele nostru. Ea este compusă din suma tendințelor, reperelor, deducțiilor, predispozițiilor ce ajută în final, la aflarea și împlinirea sensului vieții noastre.

Un horoscop natal poate releva deci, misiunea pe care fiecare dintre noi o are de indeplinit, în această viață.

Sintetic, un horoscop natal conține un portret complet al personalității persoanei ce îl solicită, personalitatea de bază și cea în devenire, analiza temperamentului, profilul afectiv, predispoziții legate de sexualitate, sanătate, de copii, parteneriate, posibile blocaje, inhibiții, profilul vocațional, compatibilitatea relațională etc.

Ce nu este Astrologia?

Astrologia nu este ghicit, ea nu ghiceste viitorul cum fac alte practici divinatorii, care amestecă uneori in activitatea lor si anumite informatii astrologice, dar aceste metode nu fac parte din Astrologie. Astrologia doar traduce mersul planetar, intr-un mod abstract – simbolistic, a tuturor elementelor astrologice. Asa cu am mai afirmat anterior, subliniez că Astrologia este artă și știință, deoarece ea operează cu noțiuni de astronomie și matematică, dar și cu arhetipuri mitologice, analogii simbolistice ce se cer a fi interpretate cu mare responsabilitate de către un astrolog, ea face corelații între conjuncturi planetare și diverse fenomene petrecute în interiorul și exteriorul omului. Viitorul nu se poate determina cu exactitate, viitorul se naște din prezent, iar prezentul îl construim noi, clipă de clipă, cu fiecare decizie, acțiune, pe care o intreprindem, acum și aici.

 Este Astrologia practică?

Astrologia este utilă, practică pentru cine știe cum să o folosească, ce să facă cu informația, cu mesajul ceresc oferit în dar de planetele sistemului nostru solar. Există mai multe domenii în care Astrologia poate furniza informații prețioase celor interesați și anume : relațional, medical, karmic, spiritual, previzional, mondial.

Astrologia medicală ajută la menținerea stării de sănătate prin o bună cunoaștere de sine, din o harta natală se poate preciza și ce organe sunt mai sensibile în corpul nostru fizic de la naștere, la ce fel de boli suntem predispuși să facem, dacă nu traim armonios. Fiecare planeta este legată de o funcție importantă a organismului nostru. Renumitul medic al Greciei antice Hipocrate, considerat și părintele medicinei a afirmat că : ” nu poți fi un bun medic, fără să fii astrolog”! Mai poți descoperi ce carențe de vitamine și minerale există, într-o astrogramă, datorită corespondenței între planete și vitamine, minerale, ce produse homeopate ni se potrivesc cel mai bine etc. Se poate anticipa, dacă astrologul este bine pregatit, ce fel de afecțiuni pot apare intr-un anumit interval de timp, iar dacă este și un bun terapeut (sau psiholog, medic) poate recomanda o terapie naturistă personalizată în funcție de astrograma natală. Se pot oferi sfaturi astromedicale de calitate legate de anumite terapii, momentele benefice cînd acestea pot fi aplicate pentru efecte benefice sporite. Fiecare om are particularitățile sale fizice și psihice, iar aceste calități unice le regăsim în harta lui natală. Mai precizez că este deosebit de importantă alegerea datelor pentru reușita intervențiilor chirurgicale și pentru aplicarea remediilor naturiste, dar și pentru căsătorie, deschiderea unei afaceri etc, aceste date benefice le obținem tot prin studierea horoscopului natal și a tranzitelor planetare.

Care este sfatul unui astrolog?

Este bine ca oamenii interesați cu adevarat de astrologie să se adreseze unui astrolog profesionist, care respectă codul etic al astrologilor (este membru al Asociației Astrologilor din Romania), este pe deplin responsabil și care nu practică o astrologie comercială (inexactă). Este periculos să se lanseze anumite afirmații negative, de către unii astrologi amatori, care pot rămâne impregnate în subconștient multă vreme, și care pot afecta serios echilibrul nostru psihic, trebuind ca ulterior să se apeleze la  ședințe de consiliere psihologică pentru vindecare emoțională.

 Aretya  

telefon  0751 675 244

 

inimasacra3

 

 

 

 

 

Reclame

~ de aretya pe martie 16, 2014.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: